Tuesday, June 12, 2012

i do...i do

huhuhu...bizi la pulak minggu nih...dpt task baru pulak...malasnya,,,tetapi walaupun aku kene buat benda alah ni, aku tetap je tak miss online...wajib tu ngelat kejap..hihi...burok perangai kan...tapi aku yakin bukan aku sorang je perangai cam gitu..hoho..

dan skrg ni aktiviti aku time online, of kos la mendownload cter korea yang terbaru...''I Do I Do''...best gak la cter ni...tu yang semangat download tuh...dan yang pastinya mesti aku curik curik tengok cter nie time aku malas nak pikir sal keje aku yang mcm banyak tak banyak nie...haih...



dan lagi satu aku baru je menghabiskan novel ''takdir itu milik aku'' karya Siti Rosmizah...dan macam besa la...mesti buat aku gelak and kadang2 macam sedih...mcm2 la aku rasa...yang pastinya watak hero iaitu Zarif Adha pada awal cter nie memang jahat gler + kejam+biadap+kurang ajar...sampai aku xtau nk describe macam mana...tapi lepas dia dah insaf,,,alahai romantiknyala sampai aku dah tak ingat yang dia pernah kejam dulu..hihi..papepun cter ni memang best la...kesian btol kat heroin dia tu, Dian Zara...dah la muda lagi...huh...bersemangat aku cter sal novel nie, padahal hanya fiksyen semata mata...nk wat camna dah aku ni memang suka menghayati watak kan...


lagi satu nk cter yang Zarif ni pilot tau...tiba-tiba aku terberangan, bestnye klu dapat kawen ngan pilot...haaa kan..aku dah masuk zon gatal sikit...nak wat camna..petang petang mcm ni, lps menghadap keje yang bertimbun, rase cam otak aku dah masuk air..pening semacam jer...tu yang otak suka merapu macam tu..
bila bace novel sal doktor, terberangan plak nk kawen ngan doktor...haih ...mcm2 la aku ni...apapun. jodoh pertemuan tu ditangan tuhan, so kena la terima dengan seadanya..walaupun jodoh kita tu nanti hanyalah penjual burger (terpengaruh ngan novel Suami Yang Kubenci, hero dia penjual burger)..hihi



p/s:dah tatau nk merapu apadah...nak kemas2 la...dah nak 5.30 ni...dah ternmpk nmpk bumbung rumah..

Sunday, June 10, 2012

"""bayangkan"""

huh...sampai pun bulan jun...sedar x sedar..kurang sebulan je lagi aku abis praktikal...pastu konvo pulak...tak sabarnye....hihi...untuk bulan ni,  2 minggu pertama je aku sibuk kot...lepas tu boleh la aku concentrate buat report...dari bulan lepas dok kat introduction x abis abis....nak wat camna idea belum datang...aku ni time nk kene anta tu la idea datang mencurah curah...haih...

aku terpikir gak...benda apa la aku nk update time aku melawat blog aku ni...xde idea...klu x diupdate blog aku ni,.bersawang pulak kan..x suka la sawang sawang nih,..,.hihi

time aku naik bas nk blik umah aritu..(.aku p keje naik bas je...hihi...),,,aku punya la mengelamun and gelak sorang sorang...mana tak nya...time tu tengah dengar lagu la kan and of course la lagu korea aku layan...bila da dengar lagu korea ni, tiba2 pulak ak terpikir sal penyanyi kpop nih...mcm mana la keadaan dorang bila dorang dah semakin meningkat umur nnti...time tu bayangkan dorang dah umo 40 tahun...mesti da beranak pinak...akan ada anak... otak aku ni mula la mengarut, dialog antara anak ngan ayah dorang yang pernah jadi hallyu star.. si anak pun tanya la.."papa, papa dulu kpop star kan...kagum nya adik., menari la sikit papa,,,nk tengok?..si anak of course la kagum ngan parent dorang kan..pastu si papa pun jawab la pulak...papa x larat la dik, sakit pinggang nk menari menari segala nih..pi baca buku...esok nk skolah kan.."...itu pula jwab si ayah..itu kalau kpop star malas nk melayan anak dia la...klu dia rjin melayan, mungkin dia akan mengajar ank dia tarian tarian yg pernah dia bt dulu...itu pun klu dia igt lagi la..haha..mklumlah umo pun makin meningkat kan..dan aku mcm nk bayangkan klu kpop star ialah jae joong...haha..mesti dia ayah yang baik kan...ayah yang x garang la kot kan...haha...mesti anak2 dia sayang dia...dan aku rasa bini dia nanti mesti ganas sebab dia dah lembut...klu lembut ngan lembut mcm x kene je..

hailaa... apa bende la yg aku mengarut panjang lebar nih...itu baru satu benda yang aku bayangkan,...ntah apa apa la aku ni...punya xtau nk pikir ape sampai boleh mengelamun macm tu skali..nsib xde org perasan aku sengih sorg2..hehe..tapi papepun bila aku naik bas la aku dapat banyak pengalaman dan dapat tengok banyak gelagat manusia...ye la bukan semua orang ada kenderaan sendiri kan...sebab tu la aku x ralat bila kene naek bas pun...ok what...hihihi...tapi x selamanye la aku nk naik bas kan...nnti dah keje ade rezeki, ade la aku melaram naik kete...hihihi..

"sweet love"

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...