Tuesday, January 31, 2012

7 hari mencintaiku..

huwa..ak dh bce novel nie..3 hari jgak la lmenye...mmg best..siti rosmizah mcm bese mmg dpt mmbri kejutan dlm stp novel yg dia bt..mmg best giler..

cter ni stat dgn mia adriana yg watak dia yg mmg berlagak nk mati..berlagak kelas satu nie..hoho..dan si khuzairi si pemuda kampung ni pulak mmg dah ske kat dia mse skolah lg tpi x pernah ckp..ye la mia tu kan org kaya..dia pulak org kmpg jer..

nk di jadikan cter..dorg kene kawen sbb bapak mia suruh...so, stat dari situ la kte leh nmpak betapa kureng ajarnye si mia terhadap suami dia..tak thu  la nk ckp camne..

sampai la tba2 si mia ni insaf..jadi klu boleh dia nk la suami tu mencintai dia 7 hari jer..sbb apa? sbb, lps 7 hari tu, dia nk ke UK..xnak balik2 dah..so, klu boleh dia nak gne 7 hari tu sepenuhnye nk rse kaseh syg suami dia blik..ye la kan..suami dia tu dah  benci dah kat dia lps ape yg dia dah buat selame niee..ak pun cari jgk kat celah mne la yg 7 hari mencintaiku tu kan...ye la dah tjuk novel dia nme tu..akhir nye terjwb gak..hoho

pape pun..cter nie mmg best..x sia2 aku bli..dah la berat nk mati bukunyer..hhuhu..lps ni ak nak bli sume novel siti rosmizah la..dah ade target nie..hoho

Monday, January 30, 2012

novel2 aku yg disayangi part ii

ahha..bulan nie jer, ak tlah berjaya menambah koleksi novel ak..hoho..syiok ooo....nk wat camne..asal msuk kedai buku jer..mesti ak ke tempat novel dulu..ni novel2 yg ak bli tu..


bku yg bru je aku abes bce..best gler buku nie..aku suke gler..asyik nk tergelak jer kan bce..sweet pun sweet..hehe


bku ni lme gak la ak bce..ayat dia sgtlah berbunga..sbb tu ak lmbt sikit nk paham..nsib baik cover dia cantek kan


cter ni pun tak kurg bestnyer..tpi entahla..aku bli pun sbb nmpk cover dy yg cantek tu..tpi cter dia tak la boring sangat..


cter nie pulak mmg bukan hanya sesaat la aku bce..mmg berjam jam la lmenye..tak abes2 ariff ngan cemburu buta dia tu..sampai aku pulak naik menyampah


buku ni plak best gler siot..sweet habisan nih..hehe..latar blkg cter nie pulak kat paris..romantik la kot kan..hohoho


kerana sebuah janji..best la jgk cter nie..penamat yg boleh kita nk agak..happy ending cam bese..


ak bli bku ni sbb dia kesinambungan novel durrah fatiha yg first.. lpe la tjuk dia..mesti la ak excited nk thu ape jadi kat hero kedua yg kecewa tu , ak ada novel tu, nk la thu gak cter tu camne kan...best atau tak no comment la sbb ak layan jer


bku nie ak tak bce lagi..tebalnyer mak ai, tak thu nk ckp ape..nnti la ak bce


novel nie plak boleh la nk wat penghilang bosan dikala tak tau nk wat ape..nk kte best tu tak la sgt..boleh la..



Wednesday, January 18, 2012

precious moments


ahha..momen berharga atau saat2 yg berharga..erm....apa yg berharga plk ni kan..semestinya mse jd student especially mase kat uum..almaklumlah tiga tahun setengah..byk kumpul kawan dan jugk kumpul kenangan..hehe..x kire la pahit ke manis ke..kenangan tetap kenangan....yg pastiny xleh dbeli dgn duit..apa ak bermadah pulak nie..lantak la..ahaks..

so, ape pulak kenangan ak kan mse kt sini..erm... nk pkir kejap...pastinya kenal kwn2 baru smpai la jd rapat ..dan klu gaduh2 tu, kecik hati ke, ofcourse la perkara biasa kan...kenangan ngan kawan2 nie memang susah nak lupe..yela..dah kwan nk dekat 4 tahun kan..


dan ini antara gambr2 yg sempat dirakam sepanjang ktorg ade kat uum nie...setelah ditapis, inila gmbr2 yg terpilih..hoho



mse kt kafe eon nie....mkn2 sekali..nnti x jmpe dah..huhu..pina yg tangkap gambr nie..hehe


kt depan c-mart changlun nie...pina gak yg tangkap gambo nie..


mse jamuan aidil fitri proton..


bersiap nk kuar jalan kot..sempat lagi wani selit kat tengah tu kan..


aku and ex rumet..myra kamylah kamarudin...


dinner blok..tema hijau daun..


time sambut bufday mira nie..


ekin, pina and nurul


''''the end''''

Tuesday, January 10, 2012

mood:happy kot

hehe..npe gembire sgt kann..yela... dh gne vcher tu...tpi 100 jela ...oleh krn sem dpn dh nk praktikal, xtau nk beli bku ape..oleh itu ak dgn gigihnye pegi beli novel,, 3 novel jgk la ak dapat...erm yg lagi seratus tu nk beli buku ilmiah pulak la..walaupun xtau lg nk beli ape kan..


dpt beli novel bukan milikku, berita dari hati and merdu lirik kasih..nnti la lps final ni bce..hohoho


pastu nk jgk ble souvenir dri uum kan..so, ak bli la jam dinding, keychain skali..lme jgk la aku ngan wani tercongok dlm unibook store tu kan sbb pilih brg smbil tekan calculator sme..nk cukupkan jgk nilai  tu..


jam dinding nie punye la payah nak ambik..aku siap kene pnjat tangga bagai....nsib tak tersembam 
..mujur dapat ambik,,hehe..gigih kan..nk jgak la kenangan dari uum nie kan..


beli frame angry bird..comel kan..


keychain uum..walaupun x bape nk lawa..ambik je lah ..hehe


Sunday, January 8, 2012

rayyan




ok.. ak cakap siap2 yg kucing nie bukan hak milik ak ye. tpi klu boleh, kucing ni mmg tiap2 hari melepak kat rumah aku..nasib baik comel kan. oleh .kerana hari2 dia pegi makan kat rumah ak..kire mcm ktorg pulak yg membela dia..padahal tuan dia kat rumah sebelah.... mak aku pulak tu tak berapa gemar kucing2 ni. tpi  dia dtg jugak..nasib baik bulu ko cantik kucing..putih gebu gitu..










oleh kerana mata dia sebelah biru dan sebelah hijau..ak bagi name kat dia rayyan..mcm xde kene mengena kan..ada kaitan tu sebenarnya..kisah nya begini..hihi..pada suatu hari,,ermm straight to the point je lah..aku ni mmg x suke buang mase2 yg berharga nih..eceh..sbb  ak ada bace novel yakni rayyan fantasi tajuknye..rayyan tu mate dia sebelah warne biru sebelah lagi warne hijau..jadi adaptasi dari novel la nme untuk kucing yg suke singgah sebentar di rumah aku ni..



nk tangkap gambo kucing punye la payah..asyik bergerak kesana dan kemari..oleh itu aku suh assistant ak yakni merangkap younger brother ak tangkap gambo kucing tu..setelah dengan gigihnye dia berusaha..dpatla due keping yang slepas dipilih dari yg tak cun tu kan..tq my bro..hehe..rayyan rayyan mesti ko tak sangka dapat masuk blog aku kan..hihi..mcm la kucing ni boleh online kan ,,nk bce blog..hohoh

Friday, January 6, 2012

npe ak mlas ni??

ahha..ptutnye ak ptg ni ad exam..tpi npe ak mlas study nie..hehe..boleh pulak dok mengadap lappy pagi2 buta ni kan..mentang2 la bulat2 je kan..boleh la kot ak nk tibai klu tatau..haha..sok pulak ade su..corporate secretary ni mmg la buat ngantuk..kene hafal pulak tu..erk..mcm x bese pulak kan...dan bt sahabatku yg akan berjuang utk subject tax nnt, mira and wani..selamat berjuang yer..forensic ak ngan pina lmbt lagi..nnt wish ak pulak la dorg nie..hehe.dan shikin and nurul plak dh lepas costing dorg..best la dorg...dan skg ak tgh gigih download past year asas..ish lmbt la pulak kan...mmg sje je suh ak online bende laen dulu..huhu


dan ptg nnti ak, mira, wani, pina, nurul dan bulo akn gigih la jwb final asas..hehe..dah lame beno ak scan buku asas nie..mintak boleh le nk merasa A kn..hehe..harapan..dan ak dh target lepas abes je paper ICS nnti ..ak nk gigih download bicara hati la..ha..nk tgk jgk kan mcm mne cter tu..best ke x..klu x best..pendowloadan akan diberhentikan dengan serta merta..tgk cter laen pulak..gemersik kalbu ke..hehe..nak hilang kan stress sebenarnye..berkesan jugak la method nie..ak nie klu stress, lgi byk ak tgk cter..hehe..stress kununnye dgn 3 paper berturut turut nie kan..stress la sgt dowh(bak kte boboyot)..hehe


dan klu nk btol2 hilangkan stress rsenye bleh kot layan maharaja lawak mega..

erm.. x pun yg paling mudah pegi ambik wudhu' and bace alquran..ha..insyaallah akan dipermudakan olehNYA..takkan asyik nk bergelak ketawa je kan..nnti hati mati..x boleh jugk tu..peringatan utk aku..huhu..asyik gelak je sejak akhir2 ni kan..

Monday, January 2, 2012

welcome 2012. babai 2011


dah 3 hari 2011 meninggalkan kte...of course byk kenangan yg kte x leh lupa...x kira la knagan sedih or happy...melangkahnya kte ke tahun baru ni jugak meingatkan kita akan ada tangungjawab baru..maklumlah  azam pun dah baru kan..ada azam ke?hehe..no comment about it..

yg pastinya bila meningkatnya hidup kite ni  bermakna kita menghampiri ajal..tak gitu..umur pun makin kurang..insaflah..hehe..tiba2 bagi tazkirah pulak kan..erm peringatan buat aku sebenarnya dan org2 diluar sana..hehe.

aku ad terbace ayat" hari ini adalah milik anda sepenuhnya"..kat buku don't be sad@ jangan bersedih@ la tahzan..so, jangan fikir dah hari semalam yang dah berlalu yang tak mungkin dapat kte pegi balik..dan pada mase depan pulak jangan terlalu fikirkan..sebab kita tak tahu apa yang akan jadi pade mse depan..hanya Allah yang maha mengetahui...jadi kita kenalah gunakan hari ini yang kte ade sepenuhnya..takut menyesal pulak kan..hehe...ahha aku nk promote buku tu la ni..bagus untuk org yg kecewa ke tengah sedih ke..aku bace walaupun  berapa minit pun ake suka..tak belipun.... pinjam rumet punya jer..

jadi untuk 2012..azam aku la kununnya..nk jadi lebih matang ...almaklumlah..dah nk g praktikal pulak ni..kena berkeja ngan orang laen..huhu..nervous sebenarnya..tapi xpe..lambat lagi kan..hehe..sekarang abeskan mase kat UUM tercinta dulu..nnti x dtg dah..aku akan merinduimu UUM..hehe

"sweet love"

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...