Saturday, October 13, 2012

::My c0nVocaTion Day::

alhamdulillah...akhirnya selepas 4 tahun, aku dapat mengenggam segulung ijazah...huh,,,tak sangka...cepat betul mase berlalu...tengok2 aku dah tua pun...dulu masih lagik budak sekolah...sekarang kena carik keje pulak..nak citer banyak pun tak guna, let the picture explain every moment ..


aku dan ijazahku...


with mom


with dad


with kakak


bear baru


erk...


last snap kat uum sebelum bertolak balik






Friday, September 28, 2012

mencari si puteh!!!

puteh oh puteh...semalam, tah berapa kali aku dok guna dialog ni...punya la mencari si puteh tak jumpa jumpa...satu rumah aku geledah..bawah rumah, tepi ,belakang , pendek kata semua aku geledah...puteh dah hilang...sedih..btw puteh ialah abg kepada koko...dan kedua duanya kucing kesayangan aku..tapi nasib baik kesedihan aku tak lama...tiba tiba pagi ni puteh muncul. duduk elok je kat tempat yg dia selalu lepak...seronok betol aku...nasib puteh tak de pape..puteh oh puteh, tau tak yg aku risau betol kat ko..nasib ko tau cari jalan balik..

dan yang pastinya aku tengah struggle dok cari keje...insyallah kalu ada rezeki...ada la tu..punya la positif aku ni padahal dlm hati dok risau buat buat aku menganggur sampai setahun..alahai..sedih..sbb tu la aku dok cari keje base on internet...guna internet je keje...memandang kan aku  ni pengguna internet tegar...so tak salah cari duit through internet...ok what...


p/s: lagi dua minggu nak konvo....hihi bergelar lepasan ijazah la aku lps ni...


Saturday, September 15, 2012

ohh september...

Bulan ni rasa mcm byk benda yg terjadi...tak la banyak mana pun...sambil aku menaip entry ni, aku di temani oleh koko, kucing kesayangan adik aku..aku pun sayang gak kucing tu actually...cakap sal koko, abang dia baru je mati  2 hari yang lalu, sedih la jugak...sebab Gemuk tu pun aku sayang gak..(Gemuk: abang koko)...nak buat mcm mn kan, setiap yang hidup pasti akan merasa kematian, so, kita kena redha. mood sedih.

lagi satu, haila, lama mana lagi la aku nak menganggur ni..tak dapat dapat lagi keje..nnti la kot bila rezeki aku dah sampai...banyak gak resume yang aku hantar...tawakkal je la lepas berusaha...

dan yang pastinya bulan 10 ni aku konvo, akhirnya....dan nmpknya desas desus aku konvo tahun depan tu tak benar la. kena melaram sakan la time konvo nanti...tak sabarnya...hihi..nak snap picture banyak banyak nak buat kenang kenangan.

Thursday, August 23, 2012

::miss pisau cukur::

selepas sebulan berpuasa dan sudah beberapa hari kita beraya, barula aku ada masa nak update blog aku ni...haila...punya la malas kan...nk buat macam mana kan banyak sangat citer best kat tv...terus jadi malas nak online.....ermmm...dalam bergembira berhari raya sempat la lagi aku beli novel terbaru..miss pisau cukur...best gak citer ni...tak boring...di kala aku dok tunggu orang datang berhari raya, sempat la bace novel ni kan...



dan masa ini jugak la aku beria menyiapkan resume aku untuk di hantar kat company terpilih...haila...dah kena start cari keja la pulak...dalam dilema la pulak...dalam dilema dilema aku ni, sempat lagi aku tengok citer korea, babyface beauty kat ntv7, dah lama dah citer ni, tahun lepas kot..tapi aku baru nak tengok...best la jugak aku tengok ngan adik aku.


selain tu, aku dok mengulang la pulak nengok citer oh! my lady...ala... yang siwon berlakon tu...citer ni memang best la bagi aku walaupun heroin dia tua sikit dari hero...



p/s: nk sambung tengok tv la...nnti la update resume...lalalala

Thursday, August 2, 2012

::...akhirnya...::

alhamdulillah....akhirnya aku berjaya jugak siapkan report aku ni...fully completed...tinggal nk anta jer...hihi...suke ,,,bole la aku berjimba jimba online kan...dan harini gak dah masuk hari ke 13 umat islam berpuasa, menahan lapar dan dahaga,,,puasa segalanya lah ni...

haaa...dan apa aktiviti yang aku dok wat skg ni, selain online...aku dok gagah la nonton cter thailand nie, tajuknya Hiroshima Sky....best gak...byk sweet moment tau....cter tak download pun...tgok jer kt ntv7...waktu pagi pulak tu...dpt gak la mengisi masa lapang aku sementara aku masih kat umah ni...nnti lpas raya nk carik keje dah....dah tak leh nk berjimba jimba lagi...hoho..


dan lagi satu, aku layan gak sinetron  sinetron ni...memandang kan la masih di awal episod, tu yang tak boring lagi...cter Dia Jantung Hatiku...hihi,,,awal awal ni best gak la citer tu...nnti dah lama lama aku boring la...


tu baru awal episod, nmpak sangat la aku dah taktau nk wat apa, sampai sinetron pun aku layan...haa.. baru aku teringat aku tak abis tegok cter IRIS lagi ...nnti la sambung...banyak masa lagi..hihi

Wednesday, July 25, 2012

//big bang//

ermmm...disaat aku kekeringan idea nk tulis conclusion utk report...tiba2 aku ade idea plk nk update blog...haila...biasa la bila nk abis bt report ni la, otak mcm stuck je...xtau nk pikir apa dah..ish...

cuma tu la, bt mse skg ni aku dah terminat pulak kat satu grup ni...dan aku secara rasminya dah jdi v.i.p la kiranye...hihi...walaupun grup ni dh ditubuhkan tahun 2006, dan aku mmg minat lagu dorang yg btjuk lies ngan love song tu, aku x pernah nk ambik tau psl ahli dorang nih...sampaila tahun 2012, ni bru la aku rse nk knal ngan ahli dorang yg seramai 5 orang tu..sape lagi klu bukan big bang..lmbt panas aku ni...hihi...dan aku ngan pantasnya cari la profile dorang...


Birth Name: Kwon Ji Yong

Stage Name: G-Dragon

Birthday: August 18, 1988

Position: Leader, Main Rapper, Composer, Face of The Group

Height: 177 cm

Weight: 58 kg

Blood Type: A




Birth Name: Choi Seung Hyun

Stage Name: T.O.P (The Official Pimp)

Birthday: November 4, 1987

Position: Lead Rapper, Beat-Boxer

Height: 181 cm

Weight: 65 kg

Blood Type: B





Birth Name: Dong Young Bae

Stage Name: Taeyang @ Sol

Birthday: May 18, 1988

Position: Main Vocalist, Main Dancer

Height: 174 cm

Weight: 56 kg

Blood Type: AB




Birth Name: Kang Dae Sung

Stage Name: D-Lite

Birthday: April 26, 1989

Position: Main Vocalist

Height: 178 cm

Weight: 63 kg

Blood Type: O




Birth Name: Lee Seung Hyun

Stage Name: Seungri @ VI (Victory)

Birthday: December 12, 1990

Position: Vocalist, Lead Dancer, Choreographer, Maknae

Height: 176 cm

Weight: 60 kg

Blood Type: A

haaa...ni la profile dorang...yg paling aku suka skali...top..dan dia ade berlakon cetr gak..iris..tahun 2009 ni...lame dah..walupun cter ni mcm x best,,,tapi aku tgok gak la sbb ade top..haha..lagi sorg aku suke gak
g-dragon ni...walaupun dorang ni suke fesyen pelik2 tpi entahla...ermmm...aku minat gak kot kt dorang..

Sunday, July 22, 2012

::siap sedia tulis repot::&selamat datang ya Ramadhan..::

heeee....bersiap sedia untuk memulakan report,,,,huihhh...no idea is coming...camne nih...Lagi bape minggu je nih...ok...abaikan la dulu,,,nnti-nnti la kot...hehe...

akhirnya...berakhr jugak la praktikal aku nih...6 bulan yang yg xtau mcm mn ak nk explain...berakhirnya jugak praktikal aku ni, bermula la pulak bulan puasa...hihi..nasib baik dapat puasa time dah abes praktikal....x la penat sangat kan..cuma tu la, dh kena siapkan report la pulak...dah nk kena anta dah ni...

dan aku berhasrat gak nk cri keje lepas raya nnti..xnk la dok melepak je kan kt rumah...tpi nk keje ape ea...ermm...no idea is comingg,,,dan aku rse nk tumpukan pd bulan puasa ni dulu...xnk la keje lg time ni...eceh..

semoga Ramadhan kali ni memberi seribu keberkatan dalam hidup kita semua umat islam, insyaallah...dan aku bersyukur sbb masih diberi kesempatan utk merasa Ramadhan tahun ni...so, jgn lepaskan kesempatan yang ada...selamat berpuasa dan nikmatilah kemanisan Ramadhan kali ni...


Tuesday, June 12, 2012

i do...i do

huhuhu...bizi la pulak minggu nih...dpt task baru pulak...malasnya,,,tetapi walaupun aku kene buat benda alah ni, aku tetap je tak miss online...wajib tu ngelat kejap..hihi...burok perangai kan...tapi aku yakin bukan aku sorang je perangai cam gitu..hoho..

dan skrg ni aktiviti aku time online, of kos la mendownload cter korea yang terbaru...''I Do I Do''...best gak la cter ni...tu yang semangat download tuh...dan yang pastinya mesti aku curik curik tengok cter nie time aku malas nak pikir sal keje aku yang mcm banyak tak banyak nie...haih...



dan lagi satu aku baru je menghabiskan novel ''takdir itu milik aku'' karya Siti Rosmizah...dan macam besa la...mesti buat aku gelak and kadang2 macam sedih...mcm2 la aku rasa...yang pastinya watak hero iaitu Zarif Adha pada awal cter nie memang jahat gler + kejam+biadap+kurang ajar...sampai aku xtau nk describe macam mana...tapi lepas dia dah insaf,,,alahai romantiknyala sampai aku dah tak ingat yang dia pernah kejam dulu..hihi..papepun cter ni memang best la...kesian btol kat heroin dia tu, Dian Zara...dah la muda lagi...huh...bersemangat aku cter sal novel nie, padahal hanya fiksyen semata mata...nk wat camna dah aku ni memang suka menghayati watak kan...


lagi satu nk cter yang Zarif ni pilot tau...tiba-tiba aku terberangan, bestnye klu dapat kawen ngan pilot...haaa kan..aku dah masuk zon gatal sikit...nak wat camna..petang petang mcm ni, lps menghadap keje yang bertimbun, rase cam otak aku dah masuk air..pening semacam jer...tu yang otak suka merapu macam tu..
bila bace novel sal doktor, terberangan plak nk kawen ngan doktor...haih ...mcm2 la aku ni...apapun. jodoh pertemuan tu ditangan tuhan, so kena la terima dengan seadanya..walaupun jodoh kita tu nanti hanyalah penjual burger (terpengaruh ngan novel Suami Yang Kubenci, hero dia penjual burger)..hihi



p/s:dah tatau nk merapu apadah...nak kemas2 la...dah nak 5.30 ni...dah ternmpk nmpk bumbung rumah..

Sunday, June 10, 2012

"""bayangkan"""

huh...sampai pun bulan jun...sedar x sedar..kurang sebulan je lagi aku abis praktikal...pastu konvo pulak...tak sabarnye....hihi...untuk bulan ni,  2 minggu pertama je aku sibuk kot...lepas tu boleh la aku concentrate buat report...dari bulan lepas dok kat introduction x abis abis....nak wat camna idea belum datang...aku ni time nk kene anta tu la idea datang mencurah curah...haih...

aku terpikir gak...benda apa la aku nk update time aku melawat blog aku ni...xde idea...klu x diupdate blog aku ni,.bersawang pulak kan..x suka la sawang sawang nih,..,.hihi

time aku naik bas nk blik umah aritu..(.aku p keje naik bas je...hihi...),,,aku punya la mengelamun and gelak sorang sorang...mana tak nya...time tu tengah dengar lagu la kan and of course la lagu korea aku layan...bila da dengar lagu korea ni, tiba2 pulak ak terpikir sal penyanyi kpop nih...mcm mana la keadaan dorang bila dorang dah semakin meningkat umur nnti...time tu bayangkan dorang dah umo 40 tahun...mesti da beranak pinak...akan ada anak... otak aku ni mula la mengarut, dialog antara anak ngan ayah dorang yang pernah jadi hallyu star.. si anak pun tanya la.."papa, papa dulu kpop star kan...kagum nya adik., menari la sikit papa,,,nk tengok?..si anak of course la kagum ngan parent dorang kan..pastu si papa pun jawab la pulak...papa x larat la dik, sakit pinggang nk menari menari segala nih..pi baca buku...esok nk skolah kan.."...itu pula jwab si ayah..itu kalau kpop star malas nk melayan anak dia la...klu dia rjin melayan, mungkin dia akan mengajar ank dia tarian tarian yg pernah dia bt dulu...itu pun klu dia igt lagi la..haha..mklumlah umo pun makin meningkat kan..dan aku mcm nk bayangkan klu kpop star ialah jae joong...haha..mesti dia ayah yang baik kan...ayah yang x garang la kot kan...haha...mesti anak2 dia sayang dia...dan aku rasa bini dia nanti mesti ganas sebab dia dah lembut...klu lembut ngan lembut mcm x kene je..

hailaa... apa bende la yg aku mengarut panjang lebar nih...itu baru satu benda yang aku bayangkan,...ntah apa apa la aku ni...punya xtau nk pikir ape sampai boleh mengelamun macm tu skali..nsib xde org perasan aku sengih sorg2..hehe..tapi papepun bila aku naik bas la aku dapat banyak pengalaman dan dapat tengok banyak gelagat manusia...ye la bukan semua orang ada kenderaan sendiri kan...sebab tu la aku x ralat bila kene naek bas pun...ok what...hihihi...tapi x selamanye la aku nk naik bas kan...nnti dah keje ade rezeki, ade la aku melaram naik kete...hihihi..

Wednesday, May 30, 2012

bas ooo bas!!!

" Pak cik, Jeti?..".aku tnya la pak cik bas tu..

"tak2, Tesco..Teesscoo".jwb pak cik bas tu balik.

tu la dialog antara ak ngan pak cik bas.dah la ak panas, berpeluh pulak tu. boleh pulak dia jwb beirama pnjg mcm tu.ak dah muncung itik dah.patah la balik aku ni kat tempat aku berteduh tadi...huh panas berbahang pulak ari ni...tapi muncung itik aku tak lama. tak sampai 2 minit, bas lg satu dah sampai...konfem pi jeti..hihihi...aku dah mcm kanak2 rebina dah..laju je jalan pi dekat bas tu...

huh...pengalaman tu...dah berminggu aku pi tempat client sorang2...naik bas pulak tu...ermmmm..kawan aku dah kagum dah...berani pulak aku gi sorang2 kan...bukan ofis sendiri, kat ofis client pulak tu pi buat audit..haha...lawak2...kalau la dia tau... yang tempat praktikal aku memang tak layan kitorang mcm bdk praktikal but treat us as a staff there(speaking pulok)...penat tau...kalu dah dpt satu2 task tu...kena la responsible, xkira samada you are under praktikal ke x dan xkira la kita tahu buat ke tak...haih..mcm2...tapi papepun bagus la untuk aku ni...at least dapat pendedahan pasal dunia audit ni kan..

tapi yang aku xle bla pasal bas ni....yes, i know bas rapid ni dah berjasa kat aku hampir 4 bulan ak pi praktikal ni...tapi..huh kadg2 menyakitkan hati gak nk tunggu bas ni...habis masa kat tunggu bas jer..bila keje lain nak siap kan...tu la..nak wat camna dah xde transport...tu satu hal..kalu ade transport pun lesen xde, pun xde guna gak..haih...aku dah la bru habis lesen L..bila pulak la nak smbg lesen P ni...satu problem lg...haihh...byk hari mengeluh aku hari ni...bila tah nak insaf..ermm


Tuesday, May 29, 2012

Queen In Hyun's Man

huih,,,lame gak x update blog ni...dah berminggu..maklumlah...xde bende best nak cter...oleh kerana aku sekarang ni langsung tak bizi, maka sebab itulah ak meluangkan mase untuk melawat and kemaskini blog ni...hihi..ayat skema dowh..

ermmm,,, aktiviti aku buat masa nie adalah mendownload citer Queen In Hyun's Man...cter tu best gler ...sweet sesangat tau....rugi tak tengok...sebab tu la bila ade masa terluang je, aku akan download cter tu plus tengok terus...best2..



dan sekarang nie....aku sorang2 je audit kat satu tempat ni...haih...bila la  team2 aku ni nk sampai tah...dah penat dok sorg2 kat sini...dah nk dekat 2 minggu aku jadik lone ranger...mcm ape tah...sabo je la...nk wat camne ikut je la bos...dah dia nk sangat ak dtg sini kan...dan oleh kerana kemudaan aku ni, sume org pandang pelik...ye la kan...dah la dtg audit tempat orang...muka cam budak praktikal pulak tu...hhahaah...lawak la...(mmg skg ak tgh praktikal pun)..tapi nk wat camne...bos gak yg suh kuar...klu x tak dpt something (experince) katanya..ikut je la...bru ku sedar aku ni seorg yg patuh pd arahan tpi kadg je x ikut...ikut kepala aku je,,time tu klu dh terdesak sgt...boleh la berpatah arang ssebentar...hihi..

erk...dan apa dah jadi pada affiliate program ak..??entah la...aku malas la pulak nk fikir...aritu beria ria la ak nk wat part time ni...tapi biasa la....bru je bermula xkan nk terus dpt hasilnya kan.,...kena sabo lagi,,,dan terus berusaha...penting tu..sbb aku ni awl2 je bersemangat...dah lama2 terus malas...haih...ape penyakit la aku ni kan...aku pun x paham...alahai......ops(mengeluh x baik)..

Wednesday, May 16, 2012

dah nasib...

ermmm...minggu ni byk kejadian yg berlaku...tu yg hari hari ak update cter terbaru...haha...hari ni mmg xle blah...boleh pulak ak ngan sorang lagi kwan ak gi merempit kat tempat client...selama ni naik kete je...haish...macam macam la yg kitorang alami sepanjang berada kat tempat praktikal kitorang ni...huh...naseb tak hujan...kalu x, habis lembik fail2 yg kitorang bwak tu..dugaan sungguh...

terngiang ngiang lagi kt telinga ak ni, bila sorang dari kami kt ofis tu tny bos, mcm mne nk gi, xde transport, boleh pulak bos jwb, itu kamu pikir sendiri,,,..uish...dh nme pun bos kan...yes bos !! je la...hai apala naseb...kan..nsib baik la angin aku baik hari, x mudah nk melenting..klu x, dak lama la...heeee...

ermm, psal part time job tu pulak ak dah mulakan langkah yang pertama...x nak tangguh tangguh dah..peluang x dtg berkali kali...so, kena la manfaatkan peluang yg ad...moga ak berjaya, walaupun ini percubaan ak kali yg pertama...hihi..skema je ayat..so, akhir kata.. chaiyok...(peace)..!!!

Tuesday, May 15, 2012

part time job....ak dah jadik job hunter !!!

ermm...16 may...bukan sebarang tarikh...sbb pada hari ni la, guru guru di malaysia di raikan...kalau difikirkan balik...dah 5 tahun ak meninggalkan alam persekolahan...hihi...dah x igt dh mcm mna rupa skolah ak dulu...confirm dah byk perubahan punya spnjg 5 tahun ak x jenguk skolah ak tu..ermmm...pape pun...selamat hari guru buat guru guru di seluruh Malaysia...jasamu akan sentiasa dikenang selagi hayat dikandung badan..

lgi,, pda hari ni gak...ade meeting ngan Jabatan Audit Negara...huh...takut gak..buat2 dia tanya soalan perangkap maut..mati xleh jawab,,,huh...nsib baek ak wat muka cool je...walaupun soalan tu ditujukan kat bos, ak ni duduk kat sebelah je...tkut gak la kan...hihi...meeting selama setengah jam pun berakhir ngan jayanya...tu yg ak dok sebuk update blog nih...

lgi satu...dlm dok sebuk ak bergoogle nih..tiba2 ak terpandang satu iklan nih...part time job.huh....tiba2 ak terpikir nk tmbhkan pendapatan...untuk ak yg suke online ni...sesuai la kot aku bt keje secara online ........best tak idea aku,,,erm...teruskan kan usaha untuk membantu mak dan ayah...hehe...maklumlah...nk jadi anak yg solehah...

Monday, May 14, 2012

hIKayAT CiNta

erm...dah selesai pun membaca hikayat cinta....best story ever la...credit to Ratu Bulan Nurfa....citer ni mmg bt ak addicted, situasi dah sama mcm masa ak tgok cter you're beautiful dulu.....hihi...hikayat cinta penuh dengan kata kata emas, hii ...boleh la dijadikan iktibar ke ape ke kan...kadang2 aku terfikir jugak, ak ni mmg suke gile cter love story nih...buktinya ak penggemar novel2 cinta...hihi...sebab ak nk investigate(ayat x le bla,mentang2 ambik forensic), mcm mana kisah cinta ni boleh terjadi...jdi bila ak dah baca byk novel, so.aku pun tau la...ada secara kebetulan, ade yg mula dgn perasaan benci, ade mula2 suka, pastu x suka pulak dah, hii...pendek kata mcm2...so, tu yg ak excited nk thu tntg kisah cinta ni...

itu tntg kisah cinta yg direka...fantasi semata mata..mcm mana pulak dgn kisah cinta ak..hee...sejak ak stat tulis blog ni...ak xpenah cter kecintaan ak terhadap manusia lain melainkan kecintaan aku terhadap korea, novel dan ermm lgi satu, aku ni penggemar nasyid jugak tau..hihi...mcm x pecaya pun ad..mcm nk tergelak dan lawak  pulak bila ak nk berhikayat tntg kisah cinta ak, padahal ak ni mmg penggemar novel2 cinta....tipu klau aku kata ak x pernah suka seseorg...hihi..ak pun mcm org lain..gatal sikit...sikit jer...tpi ushar dri jauh la...x berani...bila suke kat org tu, otomatik jd malu dan mcm2 perasaan lg la...hii... pelik btol...dan kdg2 bila, nmpk yg hensem sikit mula la jntung tu berdegup x tentu pasal, tah apa2 la jantung aku ni...tpi itu dulu,,,skg ni,semenjak 2 or 3 tahun ni, ak x pasti la pulak klu ak ade masalah jantung ke apa ke....klu jumpak someone yg hensem, x berdegup mcm tah apa2 dah..hihi...jntung ak dah normal balik...meaning ak dah x boleh nk suka kt org...hii..x thula knp...mgkin jantung ak ni bersedia nk berdetup kencang balik bila dah jumpak betul2 my another half...mgkinla kot..hihi

dan klu nk cter mase zaman skolah dulu...yes, honestly mmg ak suke someone ni...dia la yg ak dok igt smpi skrg...dan ak ni stalker yg tegar(kot fesbuk je pun)..hihi..tiba2 ak teringat kawan ak , dia pernak terbaca moto hidup sape tah(kat fesbuk gak)...biar jd stalker, jgn jadi perampas..hahaha...bila dgr tu ak tergelak dulu,,,mcm tu pun ade ek..hehe...mcm2 la dunia ni...so, utk org yg mcm ak ni yg cume stalker dri jauh, xpe la kot...janji x kaco hidup org yg berkenaan...hihi..ermm...berbalik kpd org yg ak suka nih...siapa dia x penting(nk rahsia la konon),,,kdg2 ak terpikir, btol ke ak suke dia smpi x bole nk suke kt org laen..mcm tipu jer,,,entah la,...kdg ak pun x paham ngan hati aku..(erk ,,,terjiwang la pulak)..kdg2 ak terinagt gler kat dia, tpi kdg2 mls nk pikir lansg...ermmm...entah la...dan skrg ni, ak rsa benda, yg terbaik, berserah je pada takdir, kena igt, yg jodoh pertemuan ni di tangan tuhan...tiada siapa yg boleh menghalang...

uish,...pnjg bebenor ak punye post kali ni...ni hikayat cinta la punya pasal...sampai ak pun nk berhikayat sekali kat blog ak yg terchenta ni..hihi..

Wednesday, May 2, 2012

/..menghitung hari/..

alahai....dah lme ak tak jenguk blog terchenta ak nie...dah naek bersawang dah kan...huhuhu...nk update sal kpop lg la dah berkurun ak x wat...almaklumlah bizi sikit bulan nie...sbuk mengaudit la katakan...tambh2 kena pulak government punyer...lagi la sibuk kan...byk yg nk kena tgok...ermmm...tpi ketepikan dulu soal tu,,,sbb ari ni ak x sibuk..bru je abes bt tugasan yg di beri...tu yg rest sikit smbil ber on9...

lg 2 bulan setengah jer ak bkal menamatkan zaman praktikal ku ini...hihihi...tu yg x sabo tu...dan ak kan tgh bersemangat tengok cinta bt emelda...arini episod last tau,,,wajib tengok nihh...nk tau ape ending dia...xsabo nk balik keje awal arinie...awl la sgt kan...klu dh jammed tu sme gak smpi lmbt kt umah...huhu...

ak pun dh lame gak x jengah twitter ak...so, x ter update sgt la sal kpop...hihi...nnti2 la ak jenguk...bila ak free nnti....ermmm,,,,tpi yg pasti ak tgh mendownload rooftop prince...mmg klako la cter tu...hihi...semangat nk download nie...cter tu mmg best gler la...rugi tau klu x tengok...wajib tonton nie,,,,..


p/s: yg tjuk post ak tu...sje je tulis menghitung hari...hihi,,,tatau nk tulis tajuk ape...

Monday, April 2, 2012

April dtg lg...erk..

heee...akhirnye dh bulan 4..sbnrnye ak ni dok mghitung hari...bila la nk abes praktikal nie...huhu..xbest2...tension je memanjang...hihi..tension2 pun, sempat lg curik mase nk online...ye la...nk release kan stress...stress la sgt kn...hoho..

haa...dalam dok tension2 nie..sempat jugak la ak download cter...cinta buat emelda..hihi...download cter melayu la pulak..nmpak mcm best je..tpi x stat tgok lg...download je dulu...nnti2 la tgok..al maklumlah bizi mengalahkan perdana menteri...elleh...bizi la sgt...uhuk

cinta buat emelda ni kan sebenarnye dari novel..tpi ak x pernah bce la pulak...so, agak excited la nk tau jalan cter die nie...hehe...x sabo nk nengok..


ni la novelnyer..hihi..alang2 dah ade crita kat tv..xyah la beli novel nie...jimat la pulak skg ni kan...klu dulu, asal novel je..abes je duit..xde term jimat lgsg..hihi..nk wat camne...mlas la pulak nk g kedai...bru je aritu beli lg 2 novel..hihi..lafazkankan kalimah cintamu(siti rosmizah) dgn ingin berkasih lagi(damya hanna)..boleh la cternye..ak suke..hihi..dahla nk smbung bt keje la pulak..almaklumlah bru je kene sembur ngan bos..hoho..(mcm best pulak)....

Wednesday, March 14, 2012

dream high 2



ahha..skrg nie cter yg ak tgh dok gigih download adalah dream high 2...best la jgak walaupun tak mengekalkan watak lme mse dream high dulu..

JB yg comel tu la buat ak trus bersemangat nk download cter nie..hehe..dah pertengahan episod ni, cternye makin best..xsabo nk tggu last jadi ape..hehe...



dlm mase yg sme ..ak tgok gak cter Shut up flower boy band..best gak cter ni..tambahan pulak L dari infinite berlakon..wajib la tengok kan..


klu dah abes pulak tgok cter tu..rsenye nk sambung The musical la pulak....cter tu pun mcm best..walaupun cter dah lme abes tayang...tu pun wajib tonton tu..




Sunday, March 4, 2012

andai itu takdirnya..

ahha...baru2 ni ak g melepak sekejap kat kdai buku..ye la nk carik novel la..tpi novel yg ak nk xde la pulak..so, ak mmbuat keputusan utk beli "andai itu takdirnya"..ye lah..walaupun dah lama bce buku ni, tpi belum beli lg ..nk wat koleksi la katakan..hoho



buku ni mmg best..walaupun ak dah bce byk kali..still x boring..sampaikan ade la sorg mamat nie yg ak  berkenan sgt sampai mamat tu pun ak panggil syed aizril( syed aizril tu hero dlm cter ni)...

cter ni mmg sadis..ye la, dgn heronye yg berlagak nk mati...xtau la nk ckp mcm mne..keseluruhannye cter ni mmg best sampai dah berbelas kali dah cetakan nyer...best seller nih..jgn x beli....dijamin puas hati punyer la..

Saturday, February 25, 2012

my story

sejak 3 minggu nie, ak dah jadi pengguna bas rapid yg setia tau....hehe..yela sbb ak dah stat praktikal tau...bila naek bas nie, mcm2 org la aku jumpe..mcm2 gelagat..xtau nk kate ape....mcm2 kerenah manusia ni kan time nk tggu bas nih...ade je pun lesen moto, tapi takut nak naek..ye la..dah la jauh kan,,..last2..bas jugak jadik pilihan ..huhuhu..

tmpt praktikal aku not bad la...boleh la jugak nk kumpul experience...cumenye time nk sesuaikan diri tu je la..baru lg kan..x sampai pun sebulan...nnti2 biase la dgn culture company tu..hehe...

papepun skrg nie, time weekend ak mmg dok layan cter korea yg terbaru nie..dream high 2..mcm best jer..haha..lame x layan cter korea nie..byk lg cter yg best..tpi x sempat la nk ngok..bizi la katakan..

Saturday, February 11, 2012

ZEA


hee..lame btol ak tak update sal k pop..ye la, grup k pop yg ak suke je la..yg telah berjaya menarik perhatian ak utk ltk kat blog ak tg tercinta nih..hoho..profile dorg nie ak ambik kat SuMandu The Kpop Guru..


ZE:A  Profile




~ Member Profile ~



Birth Name: Moon Jun Young

Stage Name: Junyoung

Birthday: February 9, 1989

Position: Leader, Main Vocalist

Blood Type: A

Height: 180 cm

Weight: 64 kg

Hobbies/Specialties: Bowling, soccer, likes to watch movies, games, running, impersonating his boss

Fun Fact: Has a weak heart and was a former Ulzzang

Twitter: http://twitter.com/ZEA_leader



Birth Name: Jung Hee Cheol

Stage Name: Heechul

Birthday: December 9, 1989

Position: Lead Rapper

Blood Type: B

Height: 177 cm

Weight: 58 kg

Hobbies/Specialties: Watching movies, trumpet, squash, computer games, soccer

Fun Fact: Very punctuated and wild. Also known as ZE:A’s Mr. Grumpy

Twitter: http://twitter.com/zea7777



Birth Name: Kim Ji Yeop

Stage Name: Kevin

Birthday: February 23, 1988

Position: Lead Vocalist, Sub-Rapper, Dancer

Blood Type: A

Height: 180 cm

Weight: 66 kg

Hobbies/Specialties: Composing, speaking English, Japanese, Korean and Chinese, online shopping, computer games

Fun Fact: When things start getting unreasonable, he starts speaking English



Birth Name: Kim Tae Heon

Stage Name: Taehun

Birthday: June 18, 1989

Position: Main Rapper

Blood Type: A

Height: 177 cm

Weight: 63 kg

Hobbies/Specialties: Watching movies/dramas, listening to music, movie appreciation, exercising, beat boxing

Fun Fact: He talks to Hee Chul while sleeping and is the motherly member of the group.



Birth Name: Hwang Kwang Hee

Stage Name: Kwanghee

Birthday: August 25, 1988

Position: Sub-Vocalist, Face of The Group

Blood Type: A

Height: 177 cm

Weight: 60 kg

Hobbies/Specialties: Following Siwan, play fight with Siwan, stalking Siwan, going on trips, taking pics, scuba diving, tennis, snow boarding, English and cooking

Fun Fact: Likes to stalk Siwan’s Cyworld. He’s a curious fella.

Twitter: http://twitter.com/hwangkwanghee



Birth Name: Ha Min Woo

Stage Name: Minwoo

Birthday: September 9, 1990

Position: Vocalist, Lead Dancer, Rapper

Blood Type: B

Height: 178 cm

Weight: 54 kg

Hobbies/Specialties: Shopping, cooking, dancing, hiding bread in his pockets

Fun Fact: Full of charisma but is truly a shy guy.

Twitter: http://twitter.com/ZEA_MW



Birth Name: Im Woong Jae

Stage Name: Siwan

Birthday: December 1, 1988

Position: Vocalist

Blood Type: B

Height: 175 cm

Weight: 51 kg

Hobbies/Specialties: Violin, scrap collection, skiing, snowboarding, shopping over food

Fun Fact: Best friends with Kwanghee and also the fashionista of ZE:A

Twitter: http://twitter.com/Siwan_ZEA



Birth Name: Park Hyung Sik

Stage Name: Hyungsik

Birthday: November 16, 1991

Position: Main Vocalist

Blood Type: AB

Height: 183 cm

Weight: 65 kg

Hobbies/Specialties: Fencing, singing, games, skiing

Fun Fact: He’s the tallest in the group and likes to trick his hyungs with his innocent face!

Twitter: http://twitter.com/ZEA_Hyungsik



Birth Name: Kim Dong Jun

Stage Name: Dongjun

Birthday: February 11, 1992

Position: Maknae, Main Vocalist

Blood Type: B

Height: 175 cm

Weight: 58 kg

Hobbies/Specialties: Health, soccer, apparatus gymnastics, giving his hyungs a scary look and kicking his hyungs awake

Fun Fact: The scariest maknae ever, but at least he has nice abs!

Last updated January 11, 2012    

::today's lesson::

erm..ape plak lesson ari nie..hehe..knp tba2 ada today's lesson plak nih...?..sebenarnye..ak nie bru je stat praktical..tiap hari2 la ak belajar benda baru....yg pastinye ttng asas kehidupan..(ye ke?)..ntah la....erm...dah lama gak tak update blog nie..nasib baek x bersawang plus berhabuk..hhuhu..

tmpt praktikal ak nie mmntingkan ukhwah tau..hehe..gud2..ok la tu..selain berkerja ktorg juge mmtingkan ukhwah..keje ape yg ak dah wat setakat nie..erm..xde la byk sgt pun..al maklumlah ..bru 3 hari..blum explore lagi..nsib baik staf kat situ ramah tamah gak..walaupun ak ni pendiam..tpi bleh la nak bersembang dgn dorg nih..

result plak bru dpat..alhamdulillah..boleh la..x sngka pulak dpt result mcm tu..syukur..hehe..ye la..dah la jwb ikut suke hati..ade pulak yg tak leh jwb lnsg..and then time tu mcm bese la..hentam..huhu..dan yg pstinye itu dah menjadi sejarah, malas nak pikir dah..hheheh

dan esok pasti akan ade lesson baru...x sabar nak mule keje esok..moga2 kan mendapat keberkatanNya....


Tuesday, January 31, 2012

7 hari mencintaiku..

huwa..ak dh bce novel nie..3 hari jgak la lmenye...mmg best..siti rosmizah mcm bese mmg dpt mmbri kejutan dlm stp novel yg dia bt..mmg best giler..

cter ni stat dgn mia adriana yg watak dia yg mmg berlagak nk mati..berlagak kelas satu nie..hoho..dan si khuzairi si pemuda kampung ni pulak mmg dah ske kat dia mse skolah lg tpi x pernah ckp..ye la mia tu kan org kaya..dia pulak org kmpg jer..

nk di jadikan cter..dorg kene kawen sbb bapak mia suruh...so, stat dari situ la kte leh nmpak betapa kureng ajarnye si mia terhadap suami dia..tak thu  la nk ckp camne..

sampai la tba2 si mia ni insaf..jadi klu boleh dia nk la suami tu mencintai dia 7 hari jer..sbb apa? sbb, lps 7 hari tu, dia nk ke UK..xnak balik2 dah..so, klu boleh dia nak gne 7 hari tu sepenuhnye nk rse kaseh syg suami dia blik..ye la kan..suami dia tu dah  benci dah kat dia lps ape yg dia dah buat selame niee..ak pun cari jgk kat celah mne la yg 7 hari mencintaiku tu kan...ye la dah tjuk novel dia nme tu..akhir nye terjwb gak..hoho

pape pun..cter nie mmg best..x sia2 aku bli..dah la berat nk mati bukunyer..hhuhu..lps ni ak nak bli sume novel siti rosmizah la..dah ade target nie..hoho

Monday, January 30, 2012

novel2 aku yg disayangi part ii

ahha..bulan nie jer, ak tlah berjaya menambah koleksi novel ak..hoho..syiok ooo....nk wat camne..asal msuk kedai buku jer..mesti ak ke tempat novel dulu..ni novel2 yg ak bli tu..


bku yg bru je aku abes bce..best gler buku nie..aku suke gler..asyik nk tergelak jer kan bce..sweet pun sweet..hehe


bku ni lme gak la ak bce..ayat dia sgtlah berbunga..sbb tu ak lmbt sikit nk paham..nsib baik cover dia cantek kan


cter ni pun tak kurg bestnyer..tpi entahla..aku bli pun sbb nmpk cover dy yg cantek tu..tpi cter dia tak la boring sangat..


cter nie pulak mmg bukan hanya sesaat la aku bce..mmg berjam jam la lmenye..tak abes2 ariff ngan cemburu buta dia tu..sampai aku pulak naik menyampah


buku ni plak best gler siot..sweet habisan nih..hehe..latar blkg cter nie pulak kat paris..romantik la kot kan..hohoho


kerana sebuah janji..best la jgk cter nie..penamat yg boleh kita nk agak..happy ending cam bese..


ak bli bku ni sbb dia kesinambungan novel durrah fatiha yg first.. lpe la tjuk dia..mesti la ak excited nk thu ape jadi kat hero kedua yg kecewa tu , ak ada novel tu, nk la thu gak cter tu camne kan...best atau tak no comment la sbb ak layan jer


bku nie ak tak bce lagi..tebalnyer mak ai, tak thu nk ckp ape..nnti la ak bce


novel nie plak boleh la nk wat penghilang bosan dikala tak tau nk wat ape..nk kte best tu tak la sgt..boleh la..



Wednesday, January 18, 2012

precious moments


ahha..momen berharga atau saat2 yg berharga..erm....apa yg berharga plk ni kan..semestinya mse jd student especially mase kat uum..almaklumlah tiga tahun setengah..byk kumpul kawan dan jugk kumpul kenangan..hehe..x kire la pahit ke manis ke..kenangan tetap kenangan....yg pastiny xleh dbeli dgn duit..apa ak bermadah pulak nie..lantak la..ahaks..

so, ape pulak kenangan ak kan mse kt sini..erm... nk pkir kejap...pastinya kenal kwn2 baru smpai la jd rapat ..dan klu gaduh2 tu, kecik hati ke, ofcourse la perkara biasa kan...kenangan ngan kawan2 nie memang susah nak lupe..yela..dah kwan nk dekat 4 tahun kan..


dan ini antara gambr2 yg sempat dirakam sepanjang ktorg ade kat uum nie...setelah ditapis, inila gmbr2 yg terpilih..hoho



mse kt kafe eon nie....mkn2 sekali..nnti x jmpe dah..huhu..pina yg tangkap gambr nie..hehe


kt depan c-mart changlun nie...pina gak yg tangkap gambo nie..


mse jamuan aidil fitri proton..


bersiap nk kuar jalan kot..sempat lagi wani selit kat tengah tu kan..


aku and ex rumet..myra kamylah kamarudin...


dinner blok..tema hijau daun..


time sambut bufday mira nie..


ekin, pina and nurul


''''the end''''

"sweet love"

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...