Wednesday, May 30, 2012

bas ooo bas!!!

" Pak cik, Jeti?..".aku tnya la pak cik bas tu..

"tak2, Tesco..Teesscoo".jwb pak cik bas tu balik.

tu la dialog antara ak ngan pak cik bas.dah la ak panas, berpeluh pulak tu. boleh pulak dia jwb beirama pnjg mcm tu.ak dah muncung itik dah.patah la balik aku ni kat tempat aku berteduh tadi...huh panas berbahang pulak ari ni...tapi muncung itik aku tak lama. tak sampai 2 minit, bas lg satu dah sampai...konfem pi jeti..hihihi...aku dah mcm kanak2 rebina dah..laju je jalan pi dekat bas tu...

huh...pengalaman tu...dah berminggu aku pi tempat client sorang2...naik bas pulak tu...ermmmm..kawan aku dah kagum dah...berani pulak aku gi sorang2 kan...bukan ofis sendiri, kat ofis client pulak tu pi buat audit..haha...lawak2...kalau la dia tau... yang tempat praktikal aku memang tak layan kitorang mcm bdk praktikal but treat us as a staff there(speaking pulok)...penat tau...kalu dah dpt satu2 task tu...kena la responsible, xkira samada you are under praktikal ke x dan xkira la kita tahu buat ke tak...haih..mcm2...tapi papepun bagus la untuk aku ni...at least dapat pendedahan pasal dunia audit ni kan..

tapi yang aku xle bla pasal bas ni....yes, i know bas rapid ni dah berjasa kat aku hampir 4 bulan ak pi praktikal ni...tapi..huh kadg2 menyakitkan hati gak nk tunggu bas ni...habis masa kat tunggu bas jer..bila keje lain nak siap kan...tu la..nak wat camna dah xde transport...tu satu hal..kalu ade transport pun lesen xde, pun xde guna gak..haih...aku dah la bru habis lesen L..bila pulak la nak smbg lesen P ni...satu problem lg...haihh...byk hari mengeluh aku hari ni...bila tah nak insaf..ermm


Tuesday, May 29, 2012

Queen In Hyun's Man

huih,,,lame gak x update blog ni...dah berminggu..maklumlah...xde bende best nak cter...oleh kerana aku sekarang ni langsung tak bizi, maka sebab itulah ak meluangkan mase untuk melawat and kemaskini blog ni...hihi..ayat skema dowh..

ermmm,,, aktiviti aku buat masa nie adalah mendownload citer Queen In Hyun's Man...cter tu best gler ...sweet sesangat tau....rugi tak tengok...sebab tu la bila ade masa terluang je, aku akan download cter tu plus tengok terus...best2..



dan sekarang nie....aku sorang2 je audit kat satu tempat ni...haih...bila la  team2 aku ni nk sampai tah...dah penat dok sorg2 kat sini...dah nk dekat 2 minggu aku jadik lone ranger...mcm ape tah...sabo je la...nk wat camne ikut je la bos...dah dia nk sangat ak dtg sini kan...dan oleh kerana kemudaan aku ni, sume org pandang pelik...ye la kan...dah la dtg audit tempat orang...muka cam budak praktikal pulak tu...hhahaah...lawak la...(mmg skg ak tgh praktikal pun)..tapi nk wat camne...bos gak yg suh kuar...klu x tak dpt something (experince) katanya..ikut je la...bru ku sedar aku ni seorg yg patuh pd arahan tpi kadg je x ikut...ikut kepala aku je,,time tu klu dh terdesak sgt...boleh la berpatah arang ssebentar...hihi..

erk...dan apa dah jadi pada affiliate program ak..??entah la...aku malas la pulak nk fikir...aritu beria ria la ak nk wat part time ni...tapi biasa la....bru je bermula xkan nk terus dpt hasilnya kan.,...kena sabo lagi,,,dan terus berusaha...penting tu..sbb aku ni awl2 je bersemangat...dah lama2 terus malas...haih...ape penyakit la aku ni kan...aku pun x paham...alahai......ops(mengeluh x baik)..

Wednesday, May 16, 2012

dah nasib...

ermmm...minggu ni byk kejadian yg berlaku...tu yg hari hari ak update cter terbaru...haha...hari ni mmg xle blah...boleh pulak ak ngan sorang lagi kwan ak gi merempit kat tempat client...selama ni naik kete je...haish...macam macam la yg kitorang alami sepanjang berada kat tempat praktikal kitorang ni...huh...naseb tak hujan...kalu x, habis lembik fail2 yg kitorang bwak tu..dugaan sungguh...

terngiang ngiang lagi kt telinga ak ni, bila sorang dari kami kt ofis tu tny bos, mcm mne nk gi, xde transport, boleh pulak bos jwb, itu kamu pikir sendiri,,,..uish...dh nme pun bos kan...yes bos !! je la...hai apala naseb...kan..nsib baik la angin aku baik hari, x mudah nk melenting..klu x, dak lama la...heeee...

ermm, psal part time job tu pulak ak dah mulakan langkah yang pertama...x nak tangguh tangguh dah..peluang x dtg berkali kali...so, kena la manfaatkan peluang yg ad...moga ak berjaya, walaupun ini percubaan ak kali yg pertama...hihi..skema je ayat..so, akhir kata.. chaiyok...(peace)..!!!

Tuesday, May 15, 2012

part time job....ak dah jadik job hunter !!!

ermm...16 may...bukan sebarang tarikh...sbb pada hari ni la, guru guru di malaysia di raikan...kalau difikirkan balik...dah 5 tahun ak meninggalkan alam persekolahan...hihi...dah x igt dh mcm mna rupa skolah ak dulu...confirm dah byk perubahan punya spnjg 5 tahun ak x jenguk skolah ak tu..ermmm...pape pun...selamat hari guru buat guru guru di seluruh Malaysia...jasamu akan sentiasa dikenang selagi hayat dikandung badan..

lgi,, pda hari ni gak...ade meeting ngan Jabatan Audit Negara...huh...takut gak..buat2 dia tanya soalan perangkap maut..mati xleh jawab,,,huh...nsib baek ak wat muka cool je...walaupun soalan tu ditujukan kat bos, ak ni duduk kat sebelah je...tkut gak la kan...hihi...meeting selama setengah jam pun berakhir ngan jayanya...tu yg ak dok sebuk update blog nih...

lgi satu...dlm dok sebuk ak bergoogle nih..tiba2 ak terpandang satu iklan nih...part time job.huh....tiba2 ak terpikir nk tmbhkan pendapatan...untuk ak yg suke online ni...sesuai la kot aku bt keje secara online ........best tak idea aku,,,erm...teruskan kan usaha untuk membantu mak dan ayah...hehe...maklumlah...nk jadi anak yg solehah...

Monday, May 14, 2012

hIKayAT CiNta

erm...dah selesai pun membaca hikayat cinta....best story ever la...credit to Ratu Bulan Nurfa....citer ni mmg bt ak addicted, situasi dah sama mcm masa ak tgok cter you're beautiful dulu.....hihi...hikayat cinta penuh dengan kata kata emas, hii ...boleh la dijadikan iktibar ke ape ke kan...kadang2 aku terfikir jugak, ak ni mmg suke gile cter love story nih...buktinya ak penggemar novel2 cinta...hihi...sebab ak nk investigate(ayat x le bla,mentang2 ambik forensic), mcm mana kisah cinta ni boleh terjadi...jdi bila ak dah baca byk novel, so.aku pun tau la...ada secara kebetulan, ade yg mula dgn perasaan benci, ade mula2 suka, pastu x suka pulak dah, hii...pendek kata mcm2...so, tu yg ak excited nk thu tntg kisah cinta ni...

itu tntg kisah cinta yg direka...fantasi semata mata..mcm mana pulak dgn kisah cinta ak..hee...sejak ak stat tulis blog ni...ak xpenah cter kecintaan ak terhadap manusia lain melainkan kecintaan aku terhadap korea, novel dan ermm lgi satu, aku ni penggemar nasyid jugak tau..hihi...mcm x pecaya pun ad..mcm nk tergelak dan lawak  pulak bila ak nk berhikayat tntg kisah cinta ak, padahal ak ni mmg penggemar novel2 cinta....tipu klau aku kata ak x pernah suka seseorg...hihi..ak pun mcm org lain..gatal sikit...sikit jer...tpi ushar dri jauh la...x berani...bila suke kat org tu, otomatik jd malu dan mcm2 perasaan lg la...hii... pelik btol...dan kdg2 bila, nmpk yg hensem sikit mula la jntung tu berdegup x tentu pasal, tah apa2 la jantung aku ni...tpi itu dulu,,,skg ni,semenjak 2 or 3 tahun ni, ak x pasti la pulak klu ak ade masalah jantung ke apa ke....klu jumpak someone yg hensem, x berdegup mcm tah apa2 dah..hihi...jntung ak dah normal balik...meaning ak dah x boleh nk suka kt org...hii..x thula knp...mgkin jantung ak ni bersedia nk berdetup kencang balik bila dah jumpak betul2 my another half...mgkinla kot..hihi

dan klu nk cter mase zaman skolah dulu...yes, honestly mmg ak suke someone ni...dia la yg ak dok igt smpi skrg...dan ak ni stalker yg tegar(kot fesbuk je pun)..hihi..tiba2 ak teringat kawan ak , dia pernak terbaca moto hidup sape tah(kat fesbuk gak)...biar jd stalker, jgn jadi perampas..hahaha...bila dgr tu ak tergelak dulu,,,mcm tu pun ade ek..hehe...mcm2 la dunia ni...so, utk org yg mcm ak ni yg cume stalker dri jauh, xpe la kot...janji x kaco hidup org yg berkenaan...hihi..ermm...berbalik kpd org yg ak suka nih...siapa dia x penting(nk rahsia la konon),,,kdg2 ak terpikir, btol ke ak suke dia smpi x bole nk suke kt org laen..mcm tipu jer,,,entah la,...kdg ak pun x paham ngan hati aku..(erk ,,,terjiwang la pulak)..kdg2 ak terinagt gler kat dia, tpi kdg2 mls nk pikir lansg...ermmm...entah la...dan skrg ni, ak rsa benda, yg terbaik, berserah je pada takdir, kena igt, yg jodoh pertemuan ni di tangan tuhan...tiada siapa yg boleh menghalang...

uish,...pnjg bebenor ak punye post kali ni...ni hikayat cinta la punya pasal...sampai ak pun nk berhikayat sekali kat blog ak yg terchenta ni..hihi..

Wednesday, May 2, 2012

/..menghitung hari/..

alahai....dah lme ak tak jenguk blog terchenta ak nie...dah naek bersawang dah kan...huhuhu...nk update sal kpop lg la dah berkurun ak x wat...almaklumlah bizi sikit bulan nie...sbuk mengaudit la katakan...tambh2 kena pulak government punyer...lagi la sibuk kan...byk yg nk kena tgok...ermmm...tpi ketepikan dulu soal tu,,,sbb ari ni ak x sibuk..bru je abes bt tugasan yg di beri...tu yg rest sikit smbil ber on9...

lg 2 bulan setengah jer ak bkal menamatkan zaman praktikal ku ini...hihihi...tu yg x sabo tu...dan ak kan tgh bersemangat tengok cinta bt emelda...arini episod last tau,,,wajib tengok nihh...nk tau ape ending dia...xsabo nk balik keje awal arinie...awl la sgt kan...klu dh jammed tu sme gak smpi lmbt kt umah...huhu...

ak pun dh lame gak x jengah twitter ak...so, x ter update sgt la sal kpop...hihi...nnti2 la ak jenguk...bila ak free nnti....ermmm,,,,tpi yg pasti ak tgh mendownload rooftop prince...mmg klako la cter tu...hihi...semangat nk download nie...cter tu mmg best gler la...rugi tau klu x tengok...wajib tonton nie,,,,..


p/s: yg tjuk post ak tu...sje je tulis menghitung hari...hihi,,,tatau nk tulis tajuk ape...

"sweet love"

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...