Saturday, December 31, 2016

page 1 out of 365 in 2017

Tahun baru datang lagi. Hari ini hari pertama. Ramai yg berazam utk melunaskan azam- azam tahun lepas yg tertunda. Asyik tertunda je kan. Bila nk settle kalau tak serious. Aku pulak, apa azam tahun ni erk..sempurnakan 10% azam yg x sempat dilaksanakan pada tahun lepas...moga- moga berjaya hendaknya.ecehh.(sama je mcm org lain)

Sedar tak sedar umur pun kian meningkat..mcm mn plk dengan amalan kita as a muslim. So, tahun ni berazam nk jadi muslim yang lebih baik dari sebelumnya sebab kita tak tahu bila ajal akan menjemput. Menjadi seorang anak yg membanggakan bg ibu bapa, dan berbakti kpd keduanya..apapun yg telah berlaku samada baik atau buruk pada 2016, jadikan pengajaran. Orang cakap life lesson..mudah- mudahan hidup kita akan lebih diberkati tahun ni.

Love story....mmm..just wait and see je la..jodoh ni tersesat sampai tak ingat jalan pulang...hahaha..just go with the flow..perbaiki diri, jadi yang terbaik..insyaallah yang baik- baik akan datang..hopely..

And lastly misi 'saving sampi sejuta' (hiperbola je lebih) akan dilaksanakan bermula tahun ni.chaiyok2..ganbatte kundasai (apa aku ngarot ni)..oo yeahhh..

And 2017,,, you are most welcome..

Saturday, December 24, 2016

IT HAS BEEN A YEAR..DUDE

Macam tak percaya..sekejap je dah hampir berlalu 2016...macam baru semalam aku buat keputusan besar dalam hidup aku untuk tinggalkan kerja, kawan kat tempat lama dulu..mmm..biggest lesson of the year yang aku dapat..kenal siapa kawan,siapa  lawan..yang ikhlas dan yang tak ikhlas..yang tetap akan dengan kita even they see the flaw of us..mm..thanks pada yang masih berdiri teguh di belakang..my family and my besties..love them so muchoo..hoho

Masuk pulak ke tempat baru, environment pulak bertukar..dulu 100% clicks are malay..now..80% clicks are chinese..terus teringat zaman belajar dulu..mostly kat kelas for sure ramai chinese since accounting are their favourite..so takpa..try again to adapt..almost a year ni..ok la kat tempat keje baru..not bad..they are good actually..we have to know how to mix around..orang cakap kena pandai bawak diri..hihi

Dan semestinya tahun ni yg terbaik dari sebelumnya..and hopely tahun depan 2017 more better than this. Insyaallah..

Wednesday, December 21, 2016

ITS 2017 !!!!

HOLAA...2016 hampir melabuhkan tirainya..dan drama yang paling trending tahun ini of courselah 7 hari mencintaiku,,sangat terbaiklah...hihi..sangat berpuas hati aku ni..walaupun kadang-kadang termiss jugak episod..almaklumlah kerja terlebih masa..tup-tup sampai rumah lambat pulak..

Bila nak masuk tahun baru ni, mesti kita akan berazam baru. mmm..naseb baik azam aku tahun ni 90% tercapai. Tak la ralat sangat kan. nak set apa pulak tahun depan ni. Ada lagi dua minggu nak fikir..ok la kot.semoga yang positif saja yang datang..dan ada drama adaptasi yang best2 lagi keluar. nanti kita review lagi.

"sweet love"

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...