Wednesday, February 22, 2017

AWAN GELAP DAN PELANGI

Selalu kita dengar selepas turunnya hujan akan muncullah pelangi. Macam ujian dalam hidup jugak, selepas melalui kesedihan, akan datang pulak kegembiraan.Kedua-duanya tak lama. Jadi kita harus melaluinya jugak.ok..positif..walaupun always rasa nak give up.

 KRONOLOGI

 8/2/2017

 kali kedua aku menaiki ambulans. kali pertama accident, tapi kali ni ujian lebih berat. ayahanda tercinta dimasukkan ke hospital. BP yang tiba-tiba naik mendadak menyebabkan kelumpuhan pada bhagian sebelah kiri. atau lebih tepat lagi darah tinggi ayah mendadak naik dan menyebabkan dia terkena strok. ya. kali ni kami sekeluarga diuji.sabar dan redha selalu aku tanam dalam diri.

 9/2/2017-19/2/2017

 Keputusan yang agak sukar dibuat selepas hampir 2 minggu di hospital tapi masih belum menunjukkan peningkatn. ya, kami sepakat untuk bawa balik ayah. jaga dirumah. mungkin dengan suasana dirumah, ayah lebih bersemangat. kali ni kami berserah. pagi ahad 19/2 kami bawa ayah pulang.

 20/2/2017

 Saudara mara sudah banyak berkunjung dan memberi semangat. rupanya dugaan dekat rumah lebih besar berbanding di hospital. tanpa bantuan doctor dan nurse, kami kena lebih bersedia dengan sebarang kemungkinan. ok. sabar. ada hikmahnya yang kita tak nampak.

 21/2/2017

 Dalam proses menjaga ayah, kami dikejutkan dengan satu berita. Baru sehari Pak Ngah datang melawat ayah. Malam yang sama dia juga mengalami serangan strok dan meninggal hari ni. Aku ingat ujian untuk kami berat. Tapi untuk keluarga Pak Ngah, kehilangan yang direntap secara tiba-tiba. setiap orang, dugaan masing-masing. yang pasti bagaimana hendak kita menanganinya. Kami akan terus memberi semangat buat ayah untuk terus berjuang melawan strok. usaha, doa dan akhir sekali tawakkal.insyaallah.

 diharap selepas melalui awan gelap kan muncullah pelangi..

 tinta,
 sweetlovelylave..

No comments:

Post a Comment

"sweet love"

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...